Ce e diferit la hainele noastre cu puf? Cu ce ne mandrim? Cum se intretine o geaca cu puf? Totul si ceva in plus se gaseste in pagina aceasta.
Cum construim si ce contine o geaca sau o haina cu puf?
O geaca isi incepe procesul de creatie prin croirea elementelor necesare construirii sale. Aici se includ saci pentru puf din material special (material usor peliculizat care lasa puful si haina sa respire si totusi impiedica puful sa iasa din compartimente si mai mult din geaca), captuseala si material exterior.
Folosim doar puf natural de gasca, de cea mai buna calitate. Prin puf se intelege doar componenta fina (exclus pene care contin asa numitele "cotoare" si care ies prin alte haine), acesta fiind foarte calduros si usor, in acelasi timp ajutand geaca sa nu capete miros.
Dupa croirea si fabricarea sacului de puf, fiecare este umplut cu o cantitate exacta de puf de gasca, special gandita astfel incat distributia sa fie uniforma.
In continuare, se va suprapune partea exterioara corespunzatoare fiecarui saculet, aceasta fiind cusuta in plan orizontal (pentru pastrarea uniformitatii pufului) pe sac, matlaseurile (cusaturile) trecand prin materialul exterior si prin sacul de puf. In acest fel se asigura faptul ca fiecare saculet cu puf isi va pastra continutul in urma oricator spalari. Puful din interiorul gecii nu are voie sa se "adune" daca o geaca este construita bine, indiferent de metoda de spalare.
Dupa aceste procese cruciale, urmeaza coaserea tuturor componentelor impreuna si coaserea captuselii hainei.
Ce este diferit la hainele noastre?
Continand doar puf natural de gasca, acestea sunt in primul rand foarte usoare (aprox. 500 de grame pentru o haina de marime medie).
In al doilea rand, hainele continand puf sunt recunoscute pentru caldura pe care acestea o ofera, fiind folosite atat in practicarea sporturilor de iarna dar si ca geci de zi cu zi, asigurand o prezenta unica in oricare dintre cazuri.
Se pot folosi in orice context, garantand mereu confort si caldura, precum si o senzatie placuta la atingerea gecii cu pielea datorita captuselii fine folosite.
In plus, materialul exterior respinge apa (water repellent), asigurandu-se astfel ca geaca poate fi folosita si atunci cand vremea este potrivnica.
Detalii speciale
Fiecare haina fabricata de noi care are in componenta si gluga, are gluga de asemenea umpluta cu puf de gasca. De asemenea, gulerul hainei si gluga formeaza aceeasi structura. Astfel, combinand structura inalta cu puful continut in gluga se asigura faptul ca se poate folosi gluga in orice conditii, asigurand nu doar faptul ca ramaneti uscat cat si caldura in zona capului dar si a gatului, impiedicand aerul rece sa atinga zonele sensibile.
Un detaliu foarte important este acceptarea spalarii la masina si a uscarii in plan orizontal, fara a deteriora geaca. Detalii despre spalare si intretinere se gasesc mai jos.
Foarte important si imposibil de vazut in poze este buzunarul ascuns de pe mana, perfect pentru o cartela de tip SkiPass dar si pentru bunuri mici si de valoare (bani, bilete, etc.)
Gecile au, de asemenea, si buzunar interior cu fermoar, perfect pentru bunuri de valoare (incape fara probleme un portofel, telefon, etc.).
Gandite pana la ultimul detaliu, fiecare din buzunarele descrise mai sus se alfa pe partea stanga, facilitand astfel accesul mainii drepte, fapt gandit tocmai pentru o usrinta sporita in miscare.
Cum se intretine o geaca de puf?
Nimic mai simplu.
Gecile noastre accepta atat spalare la masina de spalat, la temperatura de 30 de grade Celsius cat si curatare uscata la o firma specializata.
In cazul spalarii la masina, se sugereaza punerea a doua mingi de tenis de camp in buzunarele exterioare (cate una in fiecare buzunar exterior) pentru a impiedica strangerea pufului si o uscare ulterioara mai usoara. Daca totusi nu aveti la dispozitie mingi de tenis, nu se creeaza nici o problema, in afara maririi timpului de uscare.
Se sugereaza uscarea in plan orizontal, si intoarcerea periodica a hainei, intoarcere insotita de o bataie usoara cu palmele a gecii, pentru a facilita redistribuirea pufului in compartimente. Desi exteriorul se va usca foarte repede, puful din interior necesita mai mult timp pentru o uscare completa. Se sugereaza uscarea in exterior (in afara casei) pentru o mai buna aerisire interioara a gecii, dar aceasta nu influenteaza calitatea ulterioara a hainei.
Dupa uscare, "bateti" haina si scuturati-o bine, astfel incat puful sa capete iar volum.
Important de notat este faptul ca puful isi revine complet si de la caldura corporala, acesta devenind din nou voluminos si placut la atingere.
Ca nota finala, daca aveti posibilitatea, folositi un fier de calcat cu abur pentru a aburi foarte usor haina (fara a o atinge cu fierul de calcat fierbinte), aburul cald conferind volum instantaneu pufului.